Marketing is een musthave voor elk bedrijf.

Instagram voor jouw onderneming 

22/04/2021
Instagram voor jouw onderneming

Instagram is een van de grootste onlineplatformen van dit moment en valt niet meer weg te denken. Ook voor jouw onderneming kan het een erg nuttig platform zijn. Waarom? Instagram is voor veel mensen dan ook helemaal onderdeel geworden van de dagelijkse routine. Speel daarom hierop in! Lees waarom jij dit kanaal zeker moet meenemen in jouw online strategie!

Creëer je eigen merk
Via beeld kun je jouw gezicht laten zien. Jij bent het gezicht achter jouw onderneming. Door jouw (potentiële) klanten te laten zien wie je bent en waar je voor staat, wek je vertrouwen op en dit werkt positief voor je klantrelaties en -loyaliteit. Instagram is dus het perfecte medium hiervoor, er is namelijk geen kanaal waar je beter je gezicht kunt laten zien en veel visuele content kunt delen!

Door jezelf te laten zien onderscheid je je van concurrenten, die misschien wel dezelfde diensten aanbieden, maar niet precies zijn zoals jij bent. Zo creëer je je eigen merk. Jij bent namelijk uniek en that’s the key! 

Inspireer voor meer naamsbekendheid
Op Instagram kun je ervoor zorgen dat je goed vindbaar en zichtbaar bent voor de mensen waar je je op wil richten, oftewel je doelgroep. Maar als zij jou kunnen vinden, kun jij hen ook vinden… Ga zelf actief op zoek naar de doelgroep die je wil bereiken door te zoeken op hashtags of een specifieke locatie. De kans dat zij jou gaan terug volgen is groot, want als het goed is hebben zij baat bij jouw specifieke content. Deel inspiratievolle content, waardoor je volgers fan worden van jouw onderneming. Als dit het geval is, zullen zij jouw content liken of delen met anderen. Zo zorgen jouw volgers dan voor meer naamsbekendheid! Let er natuurlijk wel op wie je doelgroep is en of zij actief zijn op Instagram.

Zorg voor interactie
Interactie staat centraal op Instagram, iets wat tussen jou en de klant steeds belangrijker wordt. Dit is nog een reden waarom Instagram nuttig kan zijn voor jouw onderneming, want de stap naar interactie is hier klein. Gebruik vraagstellingen in jouw stories en content die interactie uitlokken. Er ontstaat zo sneller een gesprek met een (potentiële) klant en dat is natuurlijk wat je wil! Instagram voor jouw onderneming zorgt dus voor laagdrempelige interactie met je doelgroep. Verder kun je kun op Instagram ook zelf reageren op content van je volgers of concullega’s. Persoonlijke benadering is van groot belang! 

Heb je vragen over Instagram voor jouw onderneming of kun je wel wat hulp gebruiken? Ik help je graag!